cloud
cloud
cloud
cloud
cloud
cloud

Extra leukimage

VVE-Programma

Wij werken met het erkende VVE-programma “Uk en Puk”. Dit is een breed pakket voor de stimulering van de ontwikkeling van jonge kinderen. Het biedt een goede voorbereiding op groep 1 van de basisschool. Dit doordat alle ontwikkelingsgebieden die van belang zijn systematisch aan bod komen, maar er zijn ook baby- en dreumesactiviteiten bij ieder thema.

Alle activiteiten van Uk en Puk zijn gericht op een speelse verwerving van kennis en vaardigheden. In de peuterleeftijd leren kinderen vooral door spelen, ervaren en doen. Zintuigen spelen bij jonge kinderen een grote rol. Er is daarom veel aandacht voor proeven, ruiken, tasten en kijken. Tijdens alle activiteiten wordt het actieve taalgebruik van de kinderen gestimuleerd.

Uk en Puk vormt een doorgaande lijn met andere brede kleuteruitgaven die gebruikt worden op de basisschool. Regelmatig brengen we de ouders op de hoogte van de activiteiten bij de thema’s. Ouderbetrokkenheid is namelijk erg belangrijk, omdat de ontwikkeling van jonge kinderen voor een belangrijk deel thuis plaatsvind. Bij het pakket horen onder andere prentenboeken, liedjes en de handpop Uk.

  • Stimuleert nieuwsgierigheid
  • Doorlopende leerlijn
  • Stimuleert ontwikkelingimage

Muzikale bewegingsles

Een keer per week hebben wij een muzikale bewegingsles in het spel- en speellokaal voor kinderen van +/- 1.5 tot 4 jaar. Soms doen ook de baby’s al mee als ze op dat moment wakker zijn.

Met gevarieerde oefeningen en spelletjes leren we peuters de basis van bewegen en luisteren.

Vroegtijdig goed leren bewegen heeft ook invloed op het opnemen, het begrijpen en het verwerken van kennis. Kinderen die op jonge leeftijd op een leuke manier voldoende beweging krijgen, hebben meer kans om gezond en evenwichtig op te groeien. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat vroegtijdige stimulering van jonge kinderen belangrijk is en dat muziek hierin een belangrijke rol kan spelen. Baby’s luisteren eerder en langer naar zingen dan naar spreken. Baby’s herkennen melodieën en taalpatronen en de hoeveelheid tijd die opvoeders spelend, zingend en sprekend met hun jonge kind doorbrengen blijkt evenredig gekoppeld aan de hoeveelheid taal die zij later tot hun beschikking hebben. Het potentieel tot ontwikkeling is bij alle kinderen aanwezig, maar zonder de juiste opvoeding en stimulans komen deze talenten niet volledig tot hun recht.image

WNTweb

De Zeebaboe is actief partner van Stichting Westland Natuur en Techniek (WNTweb) voorheen Westlandse Natuur- en Milieu Educatie (WNME). Dit betekent dat wij als kinderopvangorganisatie de kinderen stimuleren om naar buiten te gaan, buitenactiviteiten te doen en samen de natuur te ontdekken. Kinderen komen wekelijks in contact met dieren, natuur en seizoenen. Dit past helemaal in ons pedagogisch beleid. Elk seizoen ontvangen wij een seizoen pakket, bijvoorbeeld een champignon-kweekset. Ook ontvangen wij regelmatig natuurkisten met onder andere de onderwerpen; wind, takkenbak, slak, vlinder, worm, kijk en ik voel.image

Facebook

Volg ons op facebook.

Volg ons op intagram.

De Zeebaboe is actief op facebook en plaatst regelmatig foto’s of filmpjes op socialmedia.

https://vimeo.com/637480847