cloud
cloud
cloud
cloud
cloud
cloud

Extra leukimage

VVE-Programma

Wij werken met het erkende VVE-programma “Uk en Puk”. Dit is een breed pakket voor de stimulering van de ontwikkeling van jonge kinderen. Het biedt een goede voorbereiding op groep 1 van de basisschool. Dit doordat alle ontwikkelingsgebieden die van belang zijn systematisch aan bod komen, maar er zijn ook baby- en dreumesactiviteiten bij ieder thema.

Alle activiteiten van Uk en Puk zijn gericht op een speelse verwerving van kennis en vaardigheden. In de peuterleeftijd leren kinderen vooral door spelen, ervaren en doen. Zintuigen spelen bij jonge kinderen een grote rol. Er is daarom veel aandacht voor proeven, ruiken, tasten en kijken. Tijdens alle activiteiten wordt het actieve taalgebruik van de kinderen gestimuleerd.

Uk en Puk vormt een doorgaande lijn met andere brede kleuteruitgaven die gebruikt worden op de basisschool. Regelmatig brengen we de ouders op de hoogte van de activiteiten bij de thema’s. Ouderbetrokkenheid is namelijk erg belangrijk, omdat de ontwikkeling van jonge kinderen voor een belangrijk deel thuis plaatsvind. Bij het pakket horen onder andere prentenboeken, liedjes en de handpop Uk.

  • Stimuleert nieuwsgierigheid
  • Doorlopende leerlijn
  • Stimuleert ontwikkelingimage

Muzikale bewegingsles

Op maandagochtend van 9:00 – 9:45 uur hebben wij wekelijks een muzikale bewegingsles in het spel- en speellokaal voor kinderen van +/- 1.5 tot 4 jaar. De kinderen mogen samen met een begeleider (papa, mama, opa, oma, tante of oom etc.) meedoen aan het bewegingsprogramma. Alle kinderen van De Zeebaboe zijn deze ochtend van harte welkom, ook als je op een andere dag bij De Zeebaboe verblijft.

Met gevarieerde oefeningen en spelletjes leren we peuters de basis van bewegen.

Vroegtijdig goed leren bewegen heeft ook invloed op het opnemen, het begrijpen en het verwerken van kennis. Kinderen die op jonge leeftijd op een leuke manier voldoende beweging krijgen, hebben meer kans om gezond en evenwichtig op te groeien.

Opgeven kan met de knop hieronder.

Aanmelden!


image

WNTweb

De Zeebaboe is actief partner van Stichting Westland Natuur en Techniek (WNTweb) voorheen Westlandse Natuur- en Milieu Educatie (WNME). Dit betekent dat wij als kinderopvangorganisatie de kinderen stimuleren om naar buiten te gaan, buitenactiviteiten te doen en samen de natuur te ontdekken. Kinderen komen wekelijks in contact met dieren, natuur en seizoenen. Dit past helemaal in ons pedagogisch beleid. Elk seizoen ontvangen wij een seizoen pakket, bijvoorbeeld een champignon-kweekset. Ook ontvangen wij regelmatig natuurkisten met onder andere de onderwerpen; wind, takkenbak, slak, vlinder, worm, kijk en ik voel.image

Facebook

Volg ons op facebook. De Zeebaboe is actief op facebook en plaatst regelmatig foto’s of filmpjes.